đŸ› ïž Just nu pĂ„gĂ„r en större helrenovering hĂ€r. Om du hittar nĂ„got som inte fungerar som det ska fĂ„r du gĂ€rna höra av dig!

Skip to main content
profile pic
Anders Thoresson

Var noga med att skriva ner allt som ska göras om och om igen

| | | LĂ€stid: 2 minuter (1789 tecken)

En stor fördel med de flesta, snudd pÄ alla, appar och tjÀnster för uppgiftslistor Àr möjligheten att Äterupprepa uppgifter: SÄ snart du markerar nÄgot som avklarat skapas en ny kopia, sÄ lÄngt in i framtiden som du bestÀmt.

Det hÀr Àr en fantastisk funktion.

Projekten och andra stora, viktiga uppgifter Àr ofta inte den stora utmaningen. De Àr lÀtta att komma ihÄg, och annars rÀcker projektlistan ofta lÄngt som pÄminnelse om vad som ska göras.

VÀrre Àr det med trÄkiga rutinsaker, som ska göras varje dag, varje vecka, varje mÄnad, eller i vÀrsta fall Ànnu mer sÀllan Àn sÄ.

För mig Àr det inget problem att komma ihÄg att kolla RSS-flödet i jakt pÄ nya artikeluppslag, att ta tid att formulera nya idéer och att skicka dem till mina redaktörer. Det Àr de roliga delarna av mitt arbete.

Till de trÄkiga hör bland annat allt som har med bokföringen att göra. HÀr har jag Äterkommande uppgifter för att föra in kvitton, för att betala företagets rÀkningar, för moms och skattedeklarationer. SÄnt jag annars skulle glömma, och som dessutom skulle kosta mig pengar.

Upprepande uppgifter Àr ocksÄ ett utmÀrkt sÀtt att skaffa nya rutiner. SÄ lÀnge det kÀnns ovant kommer pÄminnelsen i uppgiftslistan att vara vÀlkommen. Men sÄ snart du mÀrker att du gör det du ska göra redan innan du ser det pÄ listan kan du ta bort den dÀrifrÄn.

Men ett tips: Innan du raderar den, skriv upp den pÄ en kom ihÄg-lista som du tittar pÄ dÄ och dÄ. Den listan fÄr fungera som en pÄminnelse om vilka saker du ska göra regelbundet. Genom att titta pÄ den Àr det lÀtt att se om nÄgot fallit bort och mÄste in pÄ uppgiftslistorna igen.


Det hÀr Àr ett inlÀgg i Ärets upplaga av #blogg100. Utmaningen handlar om att skriva ett blogginlÀgg varje dag under 100 dagar i strÀck, med start den första mars. Jag Àr med för första gÄngen och har bestÀmt mig för att skriva 100 inlÀgg som hjÀlper dig att anvÀnda din dator pÄ ett smartare sÀtt, för att bli mindre stressad och mer effektiv.

För att inte missa nÄgot av det jag skriver kan du prenumerera pÄ mejllistan hÀr nedan. Eller lÀgga till min webbplats i din RSS-lÀsare.

LÀnkar till alla mina tips hittar du hÀr.

[et_bloom_inline optin_id=optin_9]